Jun 4, 2015

Nothing


Bismillah.
dah bulan 6. dah habis HKSBP42. dah habis midterm. dah setengah tahun hidup sebagai form 4.
dah 6 bulan gelak dekat 4 Benz. dah 27 + 28 +31 +30 +31 + 4 hari menetap dekat dorm 6 modenas.okay nak kira minit pulak. haha
orang kata kenangan tu indah yup. tapi untuk patah balik dan lalui semua benda yang dah berlaku ni balik mungkin tak. sebab benda yang berlaku tu pengalaman. how pretty or bad it is, it still memories.

rindu yup memang rindu sangat. dan akan rindu sangat.

"pada kamu rindu itu bagaimana?"
--"bagi aku rindu bagaikan perempuan mamnu' yang masih bangun pada sepertiga malam. Dia memandang sejadah dan telekungnya tetapi hanya mampu berzikir semampunya . bagi aku rindu itu begitu. berusaha mendekat."

for those who keep asking why i feel distant. ask yourself first, why you start distant yourself from me. why i changed? well that stupid question again. 
because hadith said "people who are so worthless are the one who doesn't change from who he are yesterday"
each second, dear you, i am making changes towards myself and in my nawaitu ,to a better me each second, and if you doesn't heard anything, maybe you are one of the changes.

welll aku dah rasa bahagian jatuh yang dalam sangat waktu naik roller coaster hidup aku . 
sakit? kau kena rasa baru kau tau. 
dulu aku pun sama persoalkan kenapa minah ni terasa jauh sangat. banyak berubah.
then bila benda sama jadi dekat aku baru aku faham.
penat. nak puaskan hati semua orang. i try my best though.
apa yang aku mampu, buat apa yang puaskan Allah.
cukup dah.
just one thing, nak something kena sacrifice something dear. 
takda benda percuma kat dunia ni