Mar 16, 2015

Le' Scintillating

Assalamualaikum and peace be upon to you.

Being nice can sometimes be fatal to you. For instance, when someone pisses you off, but you decide not to do anything to them simply because you don't want to make things worse & you don't want to pick a fight with anyone. But then again, you hurt yourself because people will keep on walking over you & stepping on you as if you're just a piece of shit, because they know you won't do anything about it & they know that you're too nice to even get pissed off. My patience has its limits too, but somehow my level of patience is a bit higher than everybody else. However if you're really getting on my nerves then I won't hesitate on discharging all of the madness I've been holding on inside.
But some people say it's the other way around. To be able to be kind & nice to everyone in a world full of hatred, is somehow considered a gift. I believe it's okay to be nice, but it's not okay to let people step on you regardless of who they are or what situation you're in. At one point, you have to stand up for yourself.
--qad






2015. wow it's been a really long journey huh. quite impress with myself. 
it only had been 3 months but a lot had happened. a lot i don't wan't to happened. a lot i had to move on with.
So many expectations from people to handle. so many to improve in myself. 
thanks for people that gave a lot of advise , stand by me in the upside down of my life.

How form four?
Hmmm its nice , well im a grown up people already a senior . so it's fair if the upside down already up in level right. takpe sabar. allah ada. well how broken up me with mylife sometimes how really i feel to just let all of it .ingat balik why i started? Adjusting to the new form four maybe tough but that's the challenge adapting to the new subject woahhhh but if others can did, so why i kennot right . Why Benz? Hmm maybe that His plan for me,  redha.

Ukhuwah?
Alhamdulillah kawan yang hadir form 4 baru baik baik belaka. tapi biasalah bila naik form 4 people comes and go so try to chill my self up!
"Kesayangan.
Peoples come and go in your life. The best will stay. If it's hard for you, it is enough for us if that 'stay' means in our heart forever. Ukhuwahfillah. Uhibbukum fillah jiddan jiddan. Fi hifzillah."

Untuk awak awak yang pergi dan awak awak yang akan pergi, saya nak awak tahu saya sayang awak semua. deep in my heart  really loved all of you, siapa tak sayang kawan kan? kau siapa nak hidup tanpa kawan? 3 tahun wei hidup sebumbung , tidur sebilik, makan sepinggan , belajar semeja siapa tak sayang we, mungkin tu lah hikmah duduk asrama. kau akan hargai gila kawan kau . lagi lagi budak batch. kalau sorang sakit rasa macam diri sendiri pulak. kawan dah jadi sebahagian dalam diri. tanpa kawan kat asrama & sekolah kau tak hidup bro. tak survive. so bila sorang sorang Le' Scintillating pergi rasa macam tak lengkap dah diri. Setiap sorang LSC bawak peranan masing masing. tak kish lah aku rapat ke tak dengan setiap orang. tapi setiap orang mempunyai memori walaupun sikit dengan sorang yang lain.

Untuk kau, kawan aku yang dah pergi.
aku harap kehidupan kau lebih baik dekat sana. memang sedih sangat bila kawan nak pergi. semua kenangan . pehh tipulah siapa tak sedih kan. tap aku pegang bende ni.

" Selagi ada waktu, didiklah hati dan diri sendiri untuk tidak bergantung pada yang lain melainkan Allah. Jangan bla sudah tiada waktu nanti baru sibuk mencari tempat pergantungan yang hakiki. Kerana waktu itu tiada yang sanggup bersama dengan kita kecuali si Pemilik Waktu. masyaallah."

insyaallah aku belajar tak bergantung lagi dengan kau. kene belajar berdikari kan? doakan aku dekat sini. terima kasih untuk semua memori , semua pertolongan , semua jasa kau. Insyaallah. sahabat till Jannah ye.

Untuk kau yang akan pergi,
selagi ada waktu taksalah untuk aku suruh kau pikir lagi sekali kan. fikir masak masak. seriously sorang sorang yang aku rapat nak pergi. takpe aku percaya perancangan Allah. Dia nak hadirkan yang lebih baik lah tu. Apa apa pun jangan fikir sangat masalah tu. take a rest. take a breath bro. give yourself a life you will remember . kalau betul kau pergi. jaga diri dekat sana. jangan lupa LSC dekat sni. serioustalk. hmmm tipulah kan aku tak rindu nanti bila lalu kelas Edison dengan Ibn Sina. rindu dengan lawak hambar korang. rindu dengan korang yang suka bahan orang. pehh sedih wei. pikir cam mana nak adapt tanpa korang, tanpa kau. but i believe you know the choice you made. ape ape pun just know i will always stand by you. ingat jangan pendam sangat sorang sorang. taknak cerita dekat manusia, allah ada. semua keputusan yang kita buat dekat dunia ni tak pernah salah. sebab semuanya ada hikmah . allah tak uji kalau kita tak mampu.

so all of Le'Scintillating keep our friendship tough. keep our chin up. chill bro. bak kata budak ni "peoples come and go la. nanti lepas SPM semua orang dah pergi hah waktu tu lah nak kenal mana kawan ke tak, diorang akan kekalkan hubungan tu. Move on memang takes time but make it shorter la!."

so Sakinah move on ! make it shorter. "bukannya aku pergi mana pun tukar sekolah je kan."
aku harap kau kekalkan janji ye. tegur tegur tegur. jangan lupa kitaorang. takde alasan eh. lasty kalau ayat ni miracle well thats my hope la. Jangan lah pindah. 

lastly wherever we go, just keep the heart together. all of us #LSC1216 forever. insyaallah. all of you is a part of us. always. 
well all of you will always be #LSC1216 forever and after. yes moving on takes time and i will make it shorter. forever SISMe. ukhuwah fillah. uhibbukum fillah jiddan jiddan. fi hifzillah.
XOXO.

No comments:

Post a Comment

Do not use harsh words please =)