Apr 26, 2014

Flashback

Assalamualaikum. Dah lama dah tak update blog kan. Update blog yang betul betul menceritakan semua yang berlaku sekarang.so let go.

Nurul Sakinah sekarang dah 15 tahun. 
pejam celik pejam celik dah hampir 3 tahun bersekolah di SBP SBT Integrasi Selandar.
Sekarang memegang amanah sebagai pengawas. Hmm
How i feel?
memang rasa happy gila waktu tu. Firstly rasa ragu2 nak mohon pengawas tapi sedar tak sedar kertas pemohonan tu dah dihantar. rasa macam takde harapan nak dapat pun boleh lah jugak.
40 orang yang mohon . 40 orang batch saya yang lulus pergi interview tu.

 

nak kata saya buat terbaik? nnnn tah la nak. hhaha*tagline baru tu.. hahah selingan jap 
tapi dari 40 orang yang pergi tu hanya 6 orang lelaki and 6 orang perempuan je yang terpilih dan seriyes tak sangka i'm one of them. first first tu semangat gila nak buat tugas. tak sedar lagi berat amanah yang dipikul tapi bila dah nak hampir setahun pegang jawatan sebagai salah seorang ahli EXCO 3K bahagian sekolah , salah satu dari 3 exco terbesar dalam badan pengawas,
baru rasa beratnya amanah tu. baru rasa betapa betul kata kata kak faz tu.
kalau boleh rasa amanah tu, kalau boleh nampak amanah tu boleh patah bahu BADAR, boleh patah bahu PENGAWAS.
yup, saya akui. bagi hambaNya yang betul betul memahami amanah dan tanggungjawab, bagi hambaNya yang takut untuk disoalkan di padang mahsyar nanti bagaimana langsainya mereka melunaskan amanah mereaka. ia memang BERAT.
Doakan saya agar terus tabah melalui jalan yang Allah telah pilih untuk saya. agar Dia tidak membolak balikkan hati saya dari terus mencari jalan yang diredhaiNya. Insyaa Allah. I need your prayer.
















 tahun ni PT3 mungkin yang final selepas PMR ditolak, PBS ditolak, PPMR ditolak.
takpe Sakinah tabah. terus tabah untuk menuntut ilmu ingat. belajar bukan untuk exam. belajar kerana menuntut ilmu itu ibadah . syahid ke jalan Allah. kerana dahagakan ilmu Allah.
jangan mengalah. jangan putus asa. tak kisahlah apa kementerian tetapkan kalau kita dah niatkan belajar ke rana Dia  takkan ada masalah punya. sebab kita bukannya belajar kerana exam kann?






saya jugak manusia. pasti kadang kadang ada juga hati tu memberontak mengatakan ketidakpuasaan atas segala takdir Allah. kenapa Allah tetapkan jalan yang begini pada aku? tapi muhasabah diri tu penting sakinah. keep remembering yourself.




 banyak banyak benda nak cerita sangat banyak.. tapi entry seterusnya lah ye.
perut dah berbunyi mintak diisi.
last but not least. Semoga doa kalian selalu mengiringi saya ameeen.
till then,
Love you.