Nov 1, 2014

Promised

With the name of Allah,
Salam dah lama tak update entry, dah lama tak kongsikan cerita, dah lama dah pendam rahsia.
banyak benda dah jadi,
but all of it happened for a reason.
 many things that i learned and yet i learned it truly from my mistakes.
so what to do, PT3 dah habis, hanya mampu didik hati ni untuk redha tengok result nanti.
Ye Nurul Sakinah, macam mana kita study pun kalau Allah kata kun Fayakun macam tu yang jadi, so siapa aku hamba dia yang jijik ni nak ubah apa apa?
betul lah orang kata nak rendah kan ego kita pergi cuci tandas , nak senang sikit pergi bersihkan surau.
ya Allah tenang sangat rasa. memang salama ni kita dekat solat sehari semalam tak pernah tinggal,
but betul lah ap yang orang kata it's not about quantity , it's about quality.
rasa diri ni macam dah besar sangat dah, kalau aku belajar sunggu sungguh tak mungkin la aku tak dapat streeeeeeeeeeeeeeeeeek A tu. tu kata kau yang ego.
kau lupa sapa dekat atas kau? kau lupa kau tu hamba je?
kau belajar lah sampai nak mati pun, kalau Allah kata kun Fayakun kau tak boleh nak jawab waktu exam tu walaupun semua preparation kau dah buat, sama je Nurul Sakinah, so didik hati pergi redha dengan result yang keluar nanti!

"Memang lah diorang cakap, ala PT3 je kot, wei aku yang rasa wei, form 1 PBS, form2 PBSMR, form 3 PT3, .. kalau kira berapa banyak duit parents aku keluar  , cukup duit makan budak kat palestine tu 1 tahun !!, memang la PT3 je pun, tak tentukan masa depan pun, tapi penat lelah aku 3 tahun, it's not worth if i dont get a straigh As?!?!?!?!?!?!"

---tu kata aku yang dulu

but sebab sebuah janji aku dah buat. and kalau dah kata janji tu mestilah tepati kan. lagi lagi janji kat rumah Allah.

"Orang rasa budak aspuri ni semua kena contohi orang tau. masuk sekolah ni patutnya bertambah baik. orang dulu f1  cam dajjal kot. ponteng prep gi ikut kak effa affiana tu.. tengok f5 baik kot. bukan mcm segelintir org kat sini, makin duk sini makin dajjal. heish.kina ingat pesan orang ni."

---kak ekin , truly missing you

"Janji dengan aku kau jadi budak baik tahun depan, form 4 nanti, janji dengan aku!! jangan buat masalah lagi macam ni, janji dengan aku. kau kat rumah Allah ni tau, jangan luar je nangis, dalam hati kena nangis, menyesal!!."

---suatu hari nanti orang akan pakai jubah biru cair tu macam akak

so, Bismillahirrahmanirrahim.
aku harap aku buat keputusan yang betul.
tunggu Istikharah dulu.

"Allah never burden a soul beyond that it can bear."
--Al-Baqarah

jadi demi sebuah janji , insya Alah boleh ikhlas kan hati ni.
takpe, setapak sehari pun takpe, yang penting Istiqamah.
yang lepas, biarkan. (mesin masa aku tak berfungsi lak *okay lawakk)

"duduk sekolah ni hati kena kental. walaupun satu dunia ni tak percaya kina, satu dunia ni berpaling dari kina, orang ada untuk percaya dekat kina."
---great thanks for that trust

memang rancangan Allah itu hebat,
so saya Nurul Sakinah bt. Mohd Heree dengan serendah rendah dirinya meminta maaf atas segala yang berlaku. for those who keep trusting and believe in me, may Allah bless you.
terima kasih menyokong saya sepanjang tempoh ujian yang Allah berikan .
alhamdulillah, i passed it with new courage and bravery.
semua ini saya anggap hanya kaca yang saya terpijak sepanjang melalui kehidupan ini.
i wish for a better tomorrow with you.
rancangan Allah itu pasti, kita merancang dan dia juga merancang.
so i had planned my tomorrow but his plan is the greatest.
just keep waiting and keep believing that everything happens for a reason.

p/s: doakan saya dapat penuhi sebuah janji ini.

Till then, love you.


1 comment:

Do not use harsh words please =)