Jun 13, 2014

HIM and HER

With the Name of Allah the Most Gracious and The Most Merciful.
Okayh hari ni dah last last okay. haha. 2 hari lagi nak habis cuti sekolah hampir 3 minggu.
dan saya baru nak update blog haha. tetiba ada rasa kannn. 
okayh post kali ni mugkin untuk membalas post tuan hamba
Mungkin sudah terlambat tapi kesah pulak saya. lebih Afdal bila waktu hakti ikhlas nak.

FOR HER.

Awak. Kakak . Senior. Ummi. Elsa.




Nurshuhadah binti Zuhaidi. 
Belum genap 17 tahun lagi.
Seperti saya kata sedap dan senang bakal IMAM awak untuk melafazkan akad nikah nanti.
Bekas akak dorm tahun lepas.
Sama - sama berkongsi ilmu dalam bahas, pidato and syarahan.
Timbalan Ketua Pengawas 2013-2014.
Ummi yang penyayang. Full of masks.
banyak yang awak dah ajar saya. Banyak sangat tak terkira. 
banyak yang saya belajar . tak mampu nak senaraikan.
kadang kadang muka awak nampak matured sangat .
 tapi perangai gila-gila awak yang saya rasa .. 
kalau orang lain tahu ni tak mengaku ni Nurshuhadah Zuhaidi yang diorang kenal . haha.
Do you wanna build a snowman?
Arjuna Beta.
Senam yang iya iyalah.
Karoeke.
bajet artis.\
Haha. semua ni kita buat.
Full of memories.
hahaha. kita satu keluarga. banyak mengajar. susah senang bersama.
banyak rahsia awak yang saya tahu.
well mungkin saya kenal Nurshuhadah Zuhaidi versi lain. yang orang lain tak kenal.
like i said. Full of Masks. mungkin kalau mereka kenal awak macam mana saya kenal.
maybe. hahah. susah nak explain. susah nak ungkapkan. 
susah nak pertahankan kepada mereka yang tidak mengenali awak. harap awak kuat.
semoga cepat sembuh dari sakit.
Sebenarnyakan...
saya jeles dengan awak.
Bersyukurlah awak sakit. Allah sayang dekat awak. 
Satu satu dosa awak dia gugurkan.
Moga awak terus bertahan dengan dugaan. itu semua hanya kerana 
Dia sangat sayangkan awak.
dia rindu Awak nak merintih dekat Dia. untunggglahh. jeles ni. haha.
tahun depan jangan lupa kami. kami banyak lagi benda nak belajar daripada awak. 
SANGAT.
kuat macam awak. pintar macam awak.Tough macam awak.
kalau nak listkan. kesian pembaca blog saya ni. menyampah pulak kang.

For you, SAYANG awak.

Nota kaki:
People say : Find good people and leave the bad people.
I say : Find the good in people and leave the bad one.


FOR HIM.

Awak .pembakar semangat. contoh. abang, erk. Maybe? bakal KP.




Ahmad Razin Ahmad Razli.
waktu aku dekat bandung haritu . dalam fligh.
"Good Morning. Hello. I'm Captain.....bla bla bla..."
well suddenly aku teringat kau. aku harap satu hari nanti aku
naik flight nama kau dekat speaker tu with Captain at the front okay.
Well spesis kau ni lebih kurang sama dengan aku je.
masalah tak nak citer. haha . terpaksa kena korek.
suka dengar masalah orang je.
first impression semua nak bagi khabar buruk dekat aku. razin tulah razin nilah..
haha tak pernah cakap sama luu maa.
tapi mungkin Allah dah tetapkan. every perlawanan antara group
seingat aku la kau mesti je dengan aku.
so aku kenal lah siapa Ahmad Razin Ahmad Razli nih.
orang kata mulut macam longkang.
ada lah bau tu sikit haha. well ur minds work like me kind a bit. 
tapi aku sendiri tak tau nak jangka diri aku macam mana haha. 
kadang kadang aku rasa kau ni dekaat kadang kadang jauhh sangat.
tahun depan jangan lupa aku. jangan biarkan aku terkontang kanting sensorang.
aku takut. well like i said. aku sendiri tak boleh nak jangka diri aku. percayakan aku. 
kalau aku dah tersasar tu tarik. kalau aku cakap aku nak give up ke.. aku nak keluar ke..
aku dah malas ke. tarik balik aku. i really dont meant my words sometimes.
well lelaki ikut akal. perempuan ikut hati.
banyak benda aku ikut kau tahun depan. aku cepat down.
so kau pulak gantikan kak adda .. naikkan aku.
so kau charge la esteem kau dekat kak adda sementara dia ada ni eh.
aku pegang kata kata kau nih

Kiyna? Nama penuh Nurul Sakinah binti Mohd Heree. Rapat ngan dia since awal thun ni. Aq dia and kak adda , rapat sesangat ngan dia. Mcm family mungkin. Drpd bahas,syarahan ke pidato. Prefect yg suka buat kerja. Gipang mungkin. Haha. Yg pnting dia slalu wat lawak hambar. Brrrr. Do you wanna build a snowman. Let it go. And last but not least good luck PT3. Jngn sng down. Kau tu pandai,kau boleh. Kalau aq prcaya ngan kau,y not u trust urself right? 

ingat aku. aku ni tak kuat. selalu ikut perasaan.
so, razin yang funny, yang hambar, yang KEDEKUT, yang suka bajet lawak, yang sly, yang pandai.

For you, REMEMBER ME.

Nota kaki: 
there are two choices when ur wake up:
1) go to sleep again and continue ur dream
2) wake up and go realize ur dream

okay tu je. 
untuk orang teristimewa saya.
till then. post lain.
 LOVE u.