Mar 28, 2013

Karya Selandau (SBPIS)

Halooo.......... just a moment there i read a really amazing art of my senior in Selandar... She is in form 3 right now.. and i really want to share it with you guys! read it! Hope you all enjoy k..

SURAT KHAS tok MY BESTIES. ♥ (bce smpai hbis tau) aq related dgn ilmu pmr k..
Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjah segala kekusutan yang membelit Small Intestine ku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu. Kau juga mengajarku erti pelbagai corak cinta seperti pola jejala, reranting dan sepunca.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kg. Kandang dan Melaka yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Saturn itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh Penternak Lembu di Gurun Thar. Kau pergi jua ketika SBPIS sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah English Drama 2013.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada prgaduhn Grup Gee Hin dan Hai San secara besar-besaran di Bukit Larut. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q seta anoreksia secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa ku tinggl di Greenland tanpe sweater. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tidak lagi berfungsi setelah aku tersungkur dalam percintaan yang berASID sprti Empngn Jus. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap lemas di kwsn Tombolo kt Pantai Tanjong Bidara lalu di makan Amoeba dan Paramecium.

Cinta yang kita bina setinggi Gunung Lipat Tua di Selandar akhirnya musnah setelah kita brpisah. Ternyata pergi bila SBPIS mula dinobat mnjadi SBT mula tersebar ke ruang angkasa raya. Sejak itu aku sering melarikan diri bila terserempak denganmu.. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi. Aku merasakan seperti Thoracic Cavity ku mnjadi sempit dan Alveoli ku jatoh bersepah seperti guli.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan Sharif Masahor smbil mmbuat lthn Algebraic Formulae untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku main Kuratul Qadam untok lupakn kau . Saban hari aku termenung mengenangkan dirimu smbil mnyorok di dalam peti sejuk mmbiarkn gas CFC tersebar. Aku cuba bunoh diri dgn memotong Pulmunary Artery untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Tapi aq masih tringt akn Whale of Time yg kite lalui dulu. Kau bgaikn Guard cells ku.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi Liverku, kau rompak mesin Hemodialisisku lantas kau pergi seperti kapal Supersonic yg terus mnipiskn ozone layer. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu granit dan batu kapur yang kau timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Berkembar Petronas dan dihempap Tiang lektrik Telekom lalu tersangkut di celah enjin motor Modenas dan kemudiannya digilis pula kereta Proton hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya Si Comel yang pemalu. Aku tak sebijak Francis Light, Stamford Raffles, Frank Swettenham mahupun James Brooke. Aku juga bukanlah sejaguh dan Tough seperti Antanom dan Rentap. Aku menyedari aq insan yg kekurangan stamina dan glucose. Tak perlu dikesali lagi kerana Protein dah jadik Amino Acid dan tin sardin yang aq beli kt kedai Cik DEYN sedekad yang lalu telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk Magnesium dan Sulphur telah pun aq bagi kucingku sbgai pembuka selera.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok tauge ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada gas Nitrogen, kompleks membeli-belah CIK DEYN, selagi daun pokok Monocotyledeon tak tukar jadik Netwrk Veins, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang elektrik TNB dihadapan rumahku berbuah. Aq akn mem CROSS-POLLINATION kan ia dgn pokok di rumah kau. Buahnye pula aq akn cube membhgikn same rate ikot cara Indices, ok?? 
SARANGHEYO ♥
ni lah namanya budak selalu bukak buku.. sampai ter relates ke PMR.. but its good anyway! Thanks kak FanaDeyn for sharing your amazing art!

No comments:

Post a Comment

Do not use harsh words please =)